ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Gode råd om vinduessikring 


På denne side har vi samlet en række gode råd, som kan give inspiration til vinduessikring. 

Vinduessikring: Betragt din bolig med tyvens øjne 

For at finde frem til den bedste løsning for netop dit hjem, er det en god idé at gennemgå boligen fra tyvens perspektiv. Er adgangsvejene til døre og vinduer synlige, så tyven ikke kan arbejde i fred? Hænger der en stige på siden af redskabsskuret, som tyven kan bruge til at klatre op til vinduet på første sal? Ser vinduerne mørnede og slidte ud? (Er de det, bør du nok starte indbrudssikring af din bolig hos en vinduesproducent).

En simpel vindueslås kan i langt de fleste tilfælde være tilstrækkelig sikring af dine vinduer. Den koster ikke alverden og er nem at installere. Har din bolig udsatte vinduer, der giver tyven frit spil i det skjulte - for eksempel kælder- eller udhus-vinduer - så kan et vinduesgitter være den simple løsning for dig.

Tænk også over, at dit hjem skal være sikret, men ikke tillukket. Opstår der for eksempel brand, skal det være let at slippe ud. Nyere vindueslåse kan låses udefra, men åbnes indefra. Husk desuden på, at du i en tilspidset situation kan have lettere ved at bruge en nøgle frem for at skulle huske en kode til vindueslåsen. 
 

Beskyt vinduets svage punkt

Et af de svage punkter på skandinaviske vinduer er den udvendige glasliste, som holder ruden fast i rammen. Ved at fjerne glaslisterne kan tyven let tage ruden ud og sikre sig adgang til din bolig. Glassikring  er et metalgreb, som du hægter vinduesramme og rude sammen med. Grebet er med til at sikre, at tyven ikke kan fjerne glaslisten i vinduet. Glassikringen har desuden en udvendig refleksstreg, der gør tyven opmærksom på, at dit hus er sikret. Vi anbefaler, at du monterer fire glassikringer per vindue eller terrassedør. 


Slå to fluer med ét smæk 

Vinduessikring kan, udover at holde tyven ude, bruges til at børnesikre dit hjem, så du roligt kan lade de små gå på opdagelse. Det er især vigtigt at børnesikre vinduerne, hvis du bor i en højtplaceret lejlighed eller i et hus med flere etager - men børnesikring af dine vinduer er altid fornuftigt, også i stueetagen. Et kort fald kan også være farligt, hvis der er tale om et hårdt underlag eller en uheldig landing.

 

 

 

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 22 26 05
Fax +45 70 22 26 07
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: https://abus.no
Kolofon
Privatlivspolitik